2009. október 1.

Az ember melegségre vágyik...

Párizs utcáján egy 8 éves körüli kislány lehetett, aki mezítláb és rongyos ruhákban sétált. Ez a kislány soha nem mosolygott.

Nem volt neki családja, sem otthona.Árván nőtt fel, olyan emberek segítségével, akik néha befogadták tisztálkodni, enni, és ha volt, akkor tiszta ruhákat adni neki.

De voltak olyan emberek is, akik csak megjátszodták szeretetüket és elbolondították, odarakták, hogy ablakokat töröljön, és semmit sem adtak cserébe, szolgaként bántak vele.

Nem sikerült mindig elszaladnia, mert ha elkapták, akkor elverették egy olyan helyen ahol senki sem láthatta, és otthagyták.

Az utat keresvén visszafele, sírva, épp egy bolt előtt állt meg. Nagyon éhes volt és fázott. Melegségre és szeretetre vágyott. Az árus észrevette és behívta, aztán étellel kinálta.Megsajnálta és elvitte magához haza, és tiszta ruhákkal és cipővel lepte meg a kislányt, mivel eddig nem volt neki. A kislány nagyon örült, érezte a lában azt a melegséget amit addig még sosem, hisz lábán még cipő nem volt. Az árus szemébe nézett, és valami különöset érzett, amit SZERETETNEK hívnak. Felcsillant a szeme, és elöször életében egy mosoly tünt fel az arcán.Nagyon szép kislány volt. Megköszönte illedelmesen jótettét az árusnak és éppen készülödött ki az ajtón, mikor az árus utána kiáltott h ne menjen el, maradjon nála egy ideig, ezt mondván: Egy gyermek is melegségre vágyik !! A kislány csodálkozott, hisz eddig még senki sem engedte hogy otthonában maradhasson több ideig. De nagyon örült ennek és érezte azt hogy az árus nem fogja őt kihasználni, sőt segíteni fog neki és szeretni fogja. Olyan lett mint más gyermek. Játszhatott a többi gyerekekkel. Mostmár meleg ételt ehetett minden nap, volt meleg vize, tiszta ruhája és szerették. Nagyon boldog volt, semmit sem kért, hisz mindene megvolt amire szüksége volt.

Az árusnak nem volt gyereke, ezért úgy döntött, hogy örökbe fogadja a kislányt és megtanitja öt mindenre. Egészségesen felnőtt és mikor eljött az ideje, ő is magához vitt egy árva gyermeket, segítvén rajta és mondván azt amit neki is pár évvel ezelőtt mondtak:Egy ember melegségre vágyik. Szeressük egymást, hogy szeretve legyünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése